5. kolo Minicupu

15.04.2013 22:47

Na první jarní Mini Cup jsme odjížděli plni očekávání, v jaké kvalitě se celý turnaj ponese, které týmy udělaly přes zimu největší pokrok a jak dopadne srovnání dovedností našich dětí s ostatními...

V sobotu jsme mohli vidět, že většina týmů udělala přes zimu solidní pokrok a jsme rádi, že i na našich dětech bylo vidět zlepšení jejich fotbalových dovedností.

Modráci odehráli všechna utkání velice dobře a postupně porazili Tempošreky 5:0, Jesenici 4:2, Admiru 2:1, Tróju 5:2 a prohráli pouze utkání se Slávií 0:2. Kluci nastříleli krásných 16 gólů a do listiny kanonýrů se zapsali úplně všichni. Ve své skupině skončili na druhém a celkově na třetím místě z dvanácti týmů. Kluci hráli přesně podle našich představ. Bojovnost, zápal pro hru a hra 1v1 byli naše přednosti. Většinu gólů dali po hezkých individuálních akcích. Proti podzimním turnajům se kluci také zlepšili v bráně a už to nejsou jen panáci stojící na brankové čáře. V bráně se vystřídalo pět kluků a za celý turnaj nezkazili žádnou rozehrávku. Navíc se klukům na turnaji bílých podařilo dvakrát projít celé hřiště a zavěsit. To nikdo z ostatních týmů nedokázal a je to naše taková specialitka...:))). Malinkatý krůček kluci udělali také v tom, že se snažili alespoň trochu držet pozice přední/zadní. Až se to naučí lépe a nebudou se plést jeden druhém pod nohama, bude to zase o něco hezčí fotbal a krok vpřed.

Hru dětí z bílého týmu můžeme také jen a jen pochválit. Nastříleli hezkých 20 gólů a mezi kanonýry se zapsaly čtyři děti. Kluci porazili ČAFKu 4:1, Tempodraky 8:4, Dukláčky 4:0, remizovali s Milovicemi 3:3 a prohráli pouze jediné utkání s TJ Straky 1:4. Ve své skupině skončili také na druhém místě a brali stříbrné medaile. Běláskům pomohli Sam s Kubou, výborně hráli Míša se Šímou a Diminik s Kamilem se také snažili.

Bylo vidět, že se děti na turnaji bavily a od toho se odvíjelo jejich zapálení pro hru a výborné výkony. Odměnou jim byli stříbrné a bronzové medaile. Snad to pro děti bude i takové malé povzbuzení a motivace do budoucna. Je jen škoda, že se tohoto Minicupu nezúčastnilo více našich dětí. Tak snad příště...

Pátého kola se zúčastnily tyto děti:

Modří: Zumr, Kraus, Matoušek, Pokorný, Mates, Fanta

Bílý: Kraus, Matoušek, Novotný K., Sál, Čistecký, Viták