7. kolo Minicupu

06.05.2013 08:01

Sedmé kolo Minicupu hrála tento víkend pouze první skupina, ve které hraje i náš modrý tým. Na hřišti SK Hostivař na nás čekalo pět vynikajících soupeřů a anglicky deštivé počasí. Všechna utkání, která jsme odehráli, byla vyrovnaná. Z pěti zápasů skončily čtyři rozdílem jednoho gólu nebo remízou. S Braníkem, který je na druhém místě dlouhodobé tabulky a s domácí Hostivaří, jsme prohráli shodně 3:4. Naopak 4:3 jsme porazili Tempotygry, remizovali se Slávií „white“ 1:1 a vyšší brankový rozdíl byl pouze v zápase s Admirou, který jsme prohráli 1:4. V celkovém součtu nám to stačilo na deváté místo z dvanácti…

Naše hra tentokrát nebyla tak skvělá, jako minulý víkend. Nebyli jsme tak draví, neproměnili jsme spoustu šancí (částečně i vinou těžkého mokrého míče), které jsme si vytvořili, a naopak jsme dostávali úplně zbytečné góly, protože jsme se nechávali na své polovině od soupeřů lehce obcházet. Je dobře, že všichni chtějí být aktivní, útočit a dávat góly. To je skvělé a přesně toto po dětech chceme. Ale také se už začínáme učit, že se zadní hráči musí po ztrátě míče vrátit zpět a obsadit si hráče soupeře. Zadní hráči na to dnes zapomínali a proto jsme dostali spoustu laciných gólů a prohrávali těsné zápasy. Možná by bylo jednodušší klukům nařídit, ty budeš pravý obránce, ty levý obránce a když se pak někde zapomenou, tak je seřvat, proč nejsou na svém místě…D:))). Myslím to samozřejmě ironicky a tímto způsobem se fotbal učit nechceme. Chceme mít aktivní děti a ne zapíchnuté tyčky na svých postech. V tomto věku by měly mít děti na hřišti určitou volnost, jen ať hrají, na co mají a rozdělení na přední a zadní hráče zatím stačí. Myslím, že právě proto, že jsou kluci aktivní a všichni se snaží útočit, si dokážeme vytvářet spoustu šancí, dávat hodně gólů a hrát krásná utkání i proti nejlepším týmům Minicupu. A až se zadní hráči dokáží lépe orientovat na hřišti a nebudou se zapomínat vracet, bude to ještě lepší.

I přes drobné nedostatky zaslouží dnes všichni kluci pochvalu, protože nejlepší výkony dnes ukázali v posledních dvou zápasech (proti Tempotygrům a Slávii) v podmínkách za stálého deště a v chladu. Prostě nejsou to žádné slečinky….D)))).

Sobotního Minicupu se zúčastnily tyto děti: Zumr, Matoušek, Ort, Kraus, Fanta, Pokorný.

 

KOMENTÁŘ OČIMA RODIČŮ (tentokrát Roman Fanta):

Již od rána se nad Prahou stahovala mračna a mokrý trávník dodal předzvěst že kluci odehrají těžkou sérii.Tentokrát naši borci nebyli schopni překonávat soupeře s takovou lehkostí jako v předchozích dvou kolech. Spoustu zahozených šancí a dokonce neschopnost trefit prázdnou bránu se podepsalo na našich výsledcích.Také defenzíva nestála za nic protože kluci nedrželi posty a neobsazovali soupeře,což soupeř dokázal potrestat.Jináč kluci sehráli velmi vyrovnaná utkání které již popsal trenér M.M. Co se týče toho, zdali na kluky zvednout hlas a tím jim zdůraznit co se po nich chce, osobně jsem pro.Prostě to nejsou žádné slečinky,jak už bylo zmíněno. Naši trenéři jsou opravdu tolerantní a někdy až příliš měký !!! Ale zcela respektuji jejich metodu,protože oni ví co a jak.Celkový herní projev hodnotím za 3.

S pozdravem Roman Fanta