Manver Cup v Pečkách

03.06.2012 20:06

Děti školičky se zúčastnily hezkého turnaje v Pečkách. Turnaje se zúčastnilo 16 týmů, které byli rozdělené do čtyř skupin po čtyřech týmech. První dva týmy z každé skupiny postupovali do dalších bojů o první až osmé místo a na týmy ze třetího až čtvrtého místa zbyli závěrečné boje o deváté až šestnácté místo. Turnaj byl pro všechny zúčastněné velice náročný, protože na kluky čekalo osm těžkých zápasů po patnácti minutách. Celkem tedy 120 minut, to je slušná porce.

V základní skupině jsme narazili na SK Slaný, Bohemians 1905 a Poděbrady. První tři zápasy ve skupině jsme odehráli ještě solidně, i když jsme je prohráli.  Další zápasy ve skupině o deváté až šestnácté místo už to ale nebylo ono. Kluci už neměli tolik chutě do hry, protože prohrávali jeden zápas za druhým. Neříkám, že by se nesnažili, to zase ne, ale v určitých fázích druhé poloviny turnaje někteří působili rezignovaně. Jediný dva kluci, kteří odehráli celý turnaj s chutí, bez ohledu na výsledky, byli Matěj a Tom. Na ostatních byla občas vidět otrávenost z porážek. Ale asi se není čemu divit. Když se prohrává, asi nikdo nebude nedočkavě a s nadšením čekat, kdy se zase bude hrát. Dnes se moc nedařilo ani klukům v bráně. Já vím, že nemáme specialistu do brány, ale přeci jen, dnes byly některé góly hodně laciné. Na druhou stranu jsme dnes na naše poměry vstřelili docela dost gólů - 15.

Největší rozdíl mezi námi a nejlepšími týmy turnaje? Stále to stejné. Hra 1v1, kličky a střelba. Většina týmů má ve svém středu opravdu šikovné fotbalisty, kteří dokážou hravě obejít dva hráče a tím se dostávat do šancí, dávat góly nebo přihrát volnému spoluhráči. To stejné platí o střelbě. Někteří hráči už umí pěkně vystřelit- tvrdě a z dálky. Když jdou samy na brankáře, podívají se a dávají to k tyči. To my také neumíme. Stále to rveme bodlem někam na bránu, a buď to tam spadne, nebo ne. V tomto máme stále proti nejlepším týmům deficit. I když je pravda, že zrovna zakončení k tyči zatím netrénujeme. Většina našich kluků má problém vůbec správně technicky vystřelit, tak jsme se zatím pouze učili střelbu čistým nártem. Ale stále je to fotbal malých dětí a věřím, že se to časem také naučíme. Zase bych to neviděl tak černě, jak ukázal tento turnaj. Pro nemoc nám chyběl Honza Kuncíř, pro nemoc měsíc netrénovali Honza Kubánek a Vojta Vohnout. Adam Nálevka je začátečník, trénuje 2 měsíce. Všichni, kteří na tomto turnaji nastoupili, jsou šikovní kluci, vůbec o ně nemám strach. Trénují poctivě a pravidelně. A jestli je to v trenérovi, tak příští sezónu budou mít 05 jiného, tak třeba to doženou…:))). Další deficit proti jiným týmům bych také viděl v tom, že i když je nás hodně, tak zatím máme málo dětí r. 2005, kteří můžou nastoupit na takovémto turnaji. Když nám pak vypadnou jeden - dva hráči, hned je to na výkonu znát. Abychom něco uhráli, musíme být všichni - bez absence.

A ještě bych chtěl pochválit rodiče, že se vydrželi celý turnaj v klidu dívat na naše porážky, nesnížili se k nějakým hloupím poznámkám nebo nervózním gestům (jako to bývá třeba u jiných týmů), a vzali vše s nadhledem….:))).

Turnaje se zúčastnily tyto děti: Kosejk, Nálevka, Ort, Kraus, Kubánek, Vohnout, Franěk.

Výsledky:

SK Jičín- Bohemians 1905 1:3, Poděbrady 4:6, Slaný 1:5, Benešov 2:5, Kolovraty 3:6, Nusle 1:9, Jestřábí Lhota 1:4, Chomutov 2:4.

Pořadí:

  1. AC Sparta Praha
  2. FK Náchod
  3. SK Slaný
  4. SK Úvaly
  5. Baník Most
  6. FC Velim
  7. Bohemia Poděbrady
  8. AFK Pečky
  9. SK Nusle
  10. Sokol Kolovraty
  11. SK Benešov
  12. Bohemians 1905 Praha
  13. Sokol Jestřábí Lhota
  14. Loko Chomutov
  15. SK Jičín