Turnaj pro r. 2005 v Jaroměři

25.03.2012 22:52

V sobotu 24.3. nás čekal poslední turnaj této halové sezóny pro r. 2005 v Jaroměři. Turnaje se zúčastnilo osm týmů a hrálo se systémem každý s každým 1x12 min. Celou sezónu jsme poctivě střídali všechny kluky a tak jsme se na poslední turnaj halové sezóny rozhodli nominovat pouze sedm hráčů, abychom zjistili, zda naši nejšikovnější dokážou konkurovat nejlepším týmům r. 2005.

První dva zápasy to ovšem nebylo vidět. My bychom na turnajích měli dostávat 500 Kč slevu na startovném, protože na každém turnaji první dva zápasy vůbec nehrajeme. Kluci se bojí, nechtějí hrát, vyhýbají se soubojům, mají sklopené hlavy. Po každém turnaji nad tím přemýšlím a nevím proč to tak je. Kdyby to byli třeba jen jeden nebo dva kluci, ale to jsou vždy všichni. Brzkými začátky turnajů to být nemůže, to je pro všechny stejné a ostatní týmy hrají od prvního zápasu. První dva zápasy jsme odchodili proti Chrudimi modrým 0:11 a Náchodu 0:8. Od třetího zápasu nastoupili úplně jiný kluci, i když jména byla stejná. Najednou jich bylo plné hřiště, běhali, bojovali, hráli výborně.

FK Pardubice 1:2. Kluci hráli opravdu výborně, hlavy měli nahoře, jezdili, jak se říká po zadku, nic tomu nechybělo. Ještě minutu a půl před koncem jsme vedli 1:0. Jenže pak brankář trochu zazmatkoval při chycení míče a rozehrávce a bylo vyrovnáno. Druhý gól jsme dostali po jasném faulu na našeho hráče. Soupeř našeho hráče jasně odstrčil oběma rukama a získal míč, z kterého padl rozhodující gól. Škoda tohoto zápasu. Za stavu 1:0 jsme šli dvakrát sami na branku, mohli dát na 2:0 a nebylo co řešit. Na každý gól potřebujeme spoustu šancí. Na jeden až dva góly se na halových turnajích nevyhrává.

Slovan Broumov 2:4. Zbytečná porážka. Kluky jsme před zápasem burcovali, že pokud budou hrát a bojovat tak, jako proti Pardubicím, tak určitě vyhrají. Kluci ale z přemíry snahy zapomínali na zadní vrátka a před soupeřovu bránu se tlačili všichni čtyři, tedy i oba obránci. Po jednom nesmyslně rozehraném rohu zpět na naší polovinu a ze tří brejků jsme dostali čtyři góly a bylo vymalováno.

Nové Město n. M. 1:1. Kluci hráli výborně. Soupeře jsme pustili dvakrát za půlku. Když se řekne dvakrát, většinou to je vícekrát a myslí se to obrazně. Ale tentokrát to bylo opravdu dvakrát. Jenže ta naše střelba. Hráč je sám tři metry před bránou a kopne šourák brankářovi přímo do ruky. Soupeř vyrovnal opět v poslední minutě. A opět říkám, na jeden gól se nevyhrává. Na tréninku se budeme muset vrátit zpět a střelbu se učit od základu znovu. Hezky z místa, čistým nártem, ránu.

Jiskra Jaroměř 5:0. Zde mám jen slova chvály. Tentokrát jsme dali i hezké góly, i když i přes jasnou převahu trvalo trochu déle, než jsme se gólově prosadili. Ale v druhé polovině zápasu nám to tam začalo padat. Takhle by to mělo vypadat.

Chrudim červený 0:4. Tak to je Chrudim. Tady není co řešit. I když kluci hráli opět docela dobře, bojovali a běhali, tak na Chrudim momentálně málokdo má. Jsou větší, šikovnější. Hrají fotbal, který hrají kluci o ročník až dva starší. To už musí být, aby je na turnaji někdo porazil. Jsou schopný postavit dva výborné týmy. Já když vždy vidím v rozlosování turnajů Chrudim, tak na mě jdou mrákoty..:)))). Ale jinak nic ve zlém…J)))). Je zajímavé, že ty desítky dávají jenom nám. Po dnešním prvním zápase a výsledku 0:11 mě ještě trenér hecuje „Dnes se ještě jednou uvidíme“. Tímto trenéra Chrudimi zdravím…J)))).

Turnaje se zúčastnili: Kuncíř, Franěk, Kosejk, Ouhrabka, Kraus, Vohnout, Janatka.

Pořadí:  1. FK Náchod, 2. MFK Chrudim modří, 3. MFK Chrudim červení, 4. FK Pardubice, 5. MFK Nové Město n. M., 6. SK Jičín, 7. Jiskra Jaroměř, 8. Slovan Broumov.